BLOG 

Ötletek esküvőszervezéshez, pillanatok az anyaságban.

Vezetéses halláscsökkenés akkor alakul ki, amikor a hang útja akadályoztatva van akár a hallójáratban, akár a középfülben. A vezetéses halláscsökkenéssel élők esetében a hang eleve kisebb hangerővel jut a belső fülben lévő cochleába.

A 8 részes 5 perces tornavideó-sorozat gyakorlatait panaszmentes várandós kismamáknak és újdonsült anyukáknak állítottam össze, de túlsúllyal küzdő és/vagy irodai dolgozók is bátran végezhetik. Ugye van 5 perced magadra?

A hiperaktivitás ellenkezője a hiperérzékenység, más néven túlérzékenység vagy szuperérzékenység. A túlérzékenység nem egyenlő a hisztivel. A hiperérzékeny ember így születik, nem pedig a szociális környezetében tanulja el ezt a fajta hozzáállást.

A táncoktatás fontos előnyökkel jár a diákok társadalmi kapcsolataira nézve, különösen a nemek és a korcsoportok között. A tánc sok formája magukban foglalja a szinkronban és az empátiában való mozgást, a közvetlen fizikai kapcsolatot.

Figyelemzavar, hiperaktivitás, diszlexia, diszgráfia. Ismerősek, ugye? A szakirodalom szerint ezek tüneteit húsz százalékban a hallás, húsz százalékban a látás, a maradék hatvan százalékban pedig mindkét érzékelési forma sérülése okozza.

A várandóság alatt nem csak súlyunk gyarapszik, hanem testtartásunk is változik, ráadásul a relaxin termelődésének megtöbbszöröződése miatt szalagjaink is sokkal lazábbak. A terhesség a hasüreget teljesen átrendezi, a kidomborodó pocak pedig nagy súllyal húzza előre a gerincet.

A mondás szerint a szem a lélek tükre, de tánccal ugyanúgy kifejezhető minden érzés, mint tekintettel.