BLOG 

Ötletek esküvőszervezéshez, pillanatok az anyaságban.

A 8 részes 5 perces tornavideó-sorozat gyakorlatait panaszmentes várandós kismamáknak és újdonsült anyukáknak állítottam össze, de túlsúllyal küzdő és/vagy irodai dolgozók is bátran végezhetik. Ugye van 5 perced magadra?

Az inzulinrezisztencia az egész életet végig kíséri, tünetei nagyon változatosak lehetnek. A PCOS-es nők egyik legnagyobb fájdalma, hogy a betegség megnehezíti a teherbe esést.

Bármilyen furcsa, a helyes légzés és a súlycsökkenés között van összefüggés. Vajon hová tűnik el a fogyáskor ledobott zsír? A válasz meglepő: kilélegezzük! Ezt nem én találtam ki és ha csak a fele igaz, placebónak is jó.

A szülést követő első hat hétben kevésbé jut eszünkbe a torna. Próbálunk alkalmazkodni az új életünkhöz, ami teljesen más, mint eddig volt és az orvosok is csak ritkán említik meg a mozgást az első kontroll vizsgálatig. Azonban az egyszerű és könnyített tornát már közvetlenül szülés után el lehet kezdeni.

Kisbaba mellett nem jut energia külön edzőterembe menni, de még az otthon végezhető tornavideók is túl hosszúnak tűnhetnek. Ha várandóságod panaszmentes, vagy nem régen szültél és túl vagy a 6 hetes gyermekágyi időszakon, módjával már mozoghatsz. Én amúgy sem vagyok a nagy intenzitású, pulzus-szintet ugráltató edzések híve, ebben az állapotban...

Megfelelő tartással elkerülhetők a deréktáji panaszok. DSM Move edzéseken szinte minden második szavam ez: tartás! Minden harmadik pedig az, hogy lélegezz! Gyakorlatilag 60 percen keresztül figyelmeztetem ezekre vendégeimet.

Kisfiam 1 éves kora körül döntöttem úgy, hogy ideje elkezdnem valamit aktívan sportolni. Férjem rendszeresen járt már azelőtt is edzeni és hát egy jóképű, szép szál legény mellett mégse tespedhetek, mint egy labda.

Mit jelent a túlhallás? Egyszerűen fogalmazva: a túlhallással élő gyermek még a denevér szárnycsattogását is meghallja. Ennek vannak előnyei és sajnos hátrányai is. Jó hír azonban, hogy terápiával kezelhető!