Koordinátor esküvőre

2021.02.09

Az esküvő megmentője lehet az esküvői koordinátor.

A tapasztalat azt mutatja, hogy sok pár szívesebben szervez és keresgél szolgáltatókat saját maga. Élvezi a helyszín kiválasztását, a szolgáltatók keresgélését, a torták kóstolgatását, a meghívók szövegezését és minden egyéb, a nagy nap sikeréhez szükséges feladatot is, mint a nyitótánc tanulását. Azonban az esküvő napján már szeretnék a teljes figyelmüket maguknak és párjuknak szentelni és ilyenkor merül fel lehetőségként az esküvői koordinátor felkérése.

Az esküvőszervező feladatát sokszor a párok maguk végzik el, hiszen szerveznek és megkeresik a legjobb szolgáltatókat. Azonban az esküvő gördülékenységét is biztosítani kell valakinek. Erre a posztra jellemzően Ceremóniamestert vagy Vőfélyt keresnek a párok, de ha nincs szükségetek népies rigmusokra és mulattatós játékokra, az esküvői koordinátor is leveheti a terhet a vállatokról. Ő azért van, hogy a nagy napon segítse a vendégeket és informálja őket a következő programról, választ adjon a kérdéseikre és a veletek előre egyeztetett részletes forgatókönyv alapján levezényelje az esküvőt.

Amikor tehát elsősorban a nagy napon szorultok segítségre és csupán azt szeretnétek, hogy aznap valaki a segítségetekre legyen, esküvői koordinátort tanácsos felkeresnetek.

Koordinátor vagy Ceremóniamester?

Az esküvői koordinátor hasonló feladatokat lát el, mint a Ceremóniamester vagy a Vőfély. Tájékoztatom és vezetem a vendégeket a közösen összeállított forgatókönyv mentén, összefogom a szolgáltatói csapatot és a Ti szócsövetek vagyok. Ugyanakkor nem beszélek rigmusokban és nem szórakoztatom a násznépet. Nyugodt és kiegyensúlyozott esküvőt ígérek, ahol végig azt érezhetitek, hogy ez tényleg a Ti napotok és nincs más dolgotok, mint kiélvezni minden pillanatát. 

Koordinátor esküvőre
Koordinátor esküvőre

A koordinátori munka az alábbi részfeladatokból tevődik össze:

  • ingyenes konzultáció személyesen vagy online
  • segít összeállítani a tökéletes forgatókönyvet
  • a forgatókönyv alapján koordinálja a vendégeket
  • felmerülő problémák megoldása - eseti probléma megoldás - az ifjú pár, örömszülők bevonása nélkül

Az igazán jó esküvői koordinátor precíz, kreatív és profi, aki a lényeges és az apró részletekre odafigyelve válik a Ti fületekké és szemetekké.

Ha szertartásvezetésben is segítségre van szükségetek, keressetek bizalommal!