Esküvői nyitótánc zenék

2021.01.16

nyitótánc minden esküvő meghatározó eleme. A hagyomány szerint az ifjú pár az első közös táncával nyitja meg a táncteret a nászép előtt.

Milyen hosszú legyen az esküvői nyitótánc zene?

Szerencsés vagyok, az elmúlt 30 évben nagyon sok párt készíthettem fel nyitótáncukra és így nagyon sokféle zenére készíthettem már koreográfiát. A legtöbb pár konkrét zenével érkezik és azt meghallgatva már tudom is mondani nekik, hogy milyen tánc illik ahhoz. Olyan is előfordul, hogy csak a tánc stílusában biztos a pár, de még nem találták meg azt a zenét, ami mindkettőjüknek tetszik és illik is a táncstílushoz. Mindkét esetben segítek dönteni és megtalálni a közös nevezőt.

A tapasztalatom, hogy a hosszú esküvői nyitótánc zene unalmassá válik a vendégek számára. Azon kívül, hogy a nyitótánc betölti hagyományos szerepét, a vendégeknek is szól. Ez lesz az első, házaspárként átélt pillanatotok a parketten, minden szem Titeket figyel majd és fontos, hogy ezek a tekintetek végig is kísérjék táncotokat. A legideálisabb a 2,5-3 perc, mix tánc esetén (2-6 zene) is maximum 3,5 perc. 

Esküvői nyitótánc zenék
Esküvői nyitótánc zenék

Milyen legyen az esküvői nyitótánc zenétek?

Házaséletetek első táncához mindenképpen olyan zenét válasszatok, amelyet mindketten szerettek és együtt megélt élmények vagy érzések fűződnek hozzá, de legalábbis mindkettőtöknek tetszik. A hiedelmekkel ellentétben nem kell feltétlenül lassú, örökzöld slágert választani. Ha a Ti kedvencetek egy AC/DC szám, keressetek egy átdolgozást a Youtube-on. Gyakorlatilag minden dalnak készült már remixelt változata; nagyon népszerű a lassabb dalok tempósítása, vagy átültetése teljesen más stílusba.

Ha nincs konkrét elképzelésetek és ihletre van szükségetek, kattintsatok és hallgassátok meg az általam összeállított esküvői nyitótánc zene listát.

Ha segítségre van szükségetek, keressetek bizalommal!