Az SMR henger jótékony hatásai

2016.07.01

Az SMR henger használatával a sportolók saját maguk regenerálhatják testüket, ezáltal a stresszoldás, izomlazítás és egészségmegőrzés egyik legkiválóbb eszköze.

SMR henger alapfunkciója

Férjem kettlebell edzésre jár és Edzőbá' tanácsára vásárolt itthonra SMR hengert (Self Myofascial Release), sőt, még workshop-on is részt vett, hogy megfelelően tudja használni. Persze funkciójáról tudományos megközelítés is van:

Ezt a módszert természetesen olyanok is alkalmazhatják, akik szinte semmilyen, vagy csak nagyon minimális mozgást végeznek és olyanok, akik munkájuk során jellemzően sokat ülnek, illetve állnak. [forrás: kettlebelledzes.hu]

Az SMR henger jótékony hatásai
Az SMR henger jótékony hatásai

SMR henger jótékony hatása

Nálunk többfunkciós. Kisgyerekes anyukáknak ismerős lehet a "túl nagy a csend" kifejezés. Mert van az, amikor a gyerekek őrjöngve rohangálnak a lakásban, vagy éppen egymással veszekednek. És van az, amikor szépen, békében játszanak egymással. Mindkét esetben halljuk a hangjukat, ugye? És az a pillanat is ismerős, amikor csend van, de nem azért, mert alszanak?

Vicces netes fotók ilyenkor arról mesélnek, hogy éppen szétkenik a krémet a parkettán, vagy összefirkálják a falat. Nem tudom miért, nálunk ilyen még sosem történt, de nem hinném, hogy gond van a gyerekeimmel. Ők másképpen élik ki kreativitásukat. Például hercegnőnek öltöztetik az egyméteres, 15 cm átmérőjű SMR hengert. :)