Karikaturista - Kovács Zsigmond

"...mert csúnya ember nincsen, csak karakteres arcú!"

A karikatúra olyan humoros képi ábrázolás, amely egy ember jellegzetes vonásait szándékosan túlzó módon, mulattató céllal ábrázolja.

Karikatúra esküvőre

A műfaj szabadabb teret enged magának, lehetőséget adva a különböző kéréseknek is. A karikatúra egyik előnye, hogy számos helyen meg tudod mutatni az esküvőn. Ott lehet a meghívón, az ültetőkártyán, a menüháromszögen és a köszönőajándékon, majd esküvő után díszítheti otthonodat. Ez mind lehet egy és ugyanaz a karikatúra az ifjú párról, de lehet teljesen egyéni és ez teszi még különlegesebbé.

Ugyanis az ültetőkártyákon szerepelhetnek a vendégek karikatúrái is, de akár a helyszínen is készülhetnek, mint köszönőajándék. Ebben az esetben KovZsi örök emléket ad nevetekben vendégeiteknek.

Karikatúra mint köszönőajándék

Koordinátorként sok esküvőn volt szerencsém megtapasztalni, milyen köszönőajándékkal készülnek vendégeiknek a jegyespárok. Mindegyik egytől-egyik kedves gondolat, de a virágmaghoz kert kell, a kis pálinka és chilli szósz pedig elfogy, ezek tehát nem feltétlenül örök emlékek.

Innen jött számomra a gondolat, hogyan lehetne még személyesebbé tenni az esküvői köszönőajándékot? Az egyik esküvői csoportba írt bejegyzése alapján kerestem meg KovZsit. A stílusa és fotói egyből felkeltették érdeklődésem, így megnéztem Facebook oldalát. Bejegyzései és videói egy vidám, humoros embert mutattak nekem, munkái pedig azt, hogy igényes, pontos és profi. A Magyar Iparművészeti Egyetem óta fest és rajzol, 2005 óta érzi hivatásának a karikatúrázást. Szinte kizárólag szénnel vagy pasztellkrétával dolgozik.

Árlista

Kidolgozottság szerint a rajzok lehetnek:

  • Gyors karikatúrák: egyszerű, vonalas rajzok | 4-5 perc/db, 10-12 kép/óra
  • Kidolgozott karikatúrák: árnyékolt, térhatású művek | 10-20 perc/kép, 3-4 kép/óra
  • Színes kidolgozott karikatúrák: árnyékolt, festői alkotás | 30-40 perc/kép, 2 kép/óra

Kis csomag

1-3 órányi rajzolás; 25-30 karikatúra

14 000 Ft/óra

Közepes csomag

4-7 órányi rajzolás; 65-70 karikatúra

12 500 Ft/óra

Nagy csomag

8-10 órányi rajzolás; 90-100 karikatúra

11 000 Ft/óra

Útiköltség/Jászberény területén belül

Jászberény területén kívül

ingyenes

150 Ft/km + autópálya matrica